Maj- og høstroe kaldes også haveroe og er en gammel kulturplante, der dyrkes overalt i de tempererede lande; den har dog aldrig haft nogen større betydning her i landet. Planten er toårig og er karakteriseret ved den opsvulmede, spiselige rod. Sorterne grupperes i maj- og høstroer. Majroer har skøre, mildtsmagende rødder, der i reglen er runde, mens høstroer har mere langagtige rødder, der udvikles over en længere periode. Begge typer dyrkes og anvendes som enårige.
Vækstkrav: Planten kan vokse på enhver solåben, ikke for tung og stærktgødet jord. I tørre perioder bør der vandes.
Pleje: Majroefrø sås fra april til juli i rækker med 30 cm's afstand, og småplanterne udtyndes til 8-10 cm's afstand. Roen er kun anvendelig i en ret kort periode og høstes, når den er 5-10 cm stor. Høstroe kan med fordel sås efter en tidlig kultur og udtyndes til ca. 15 cm's afstand. Disse roer kan, efter at være taget op i oktober, opbevares i kasser med sand på et frostfrit, køligt sted og kan da anvendes i løbet af vinteren.
Sorter:
Majroe: 'Milan' og 'Snebold' har hvide, fladrunde rødder.
Høstroe: 'Bortfelder' har bleggule, langagtige rødder.