Spidskål minder om hvidkål, som den er nær beslægtet med, men er betydelig mildere i smagen. Hovedet er mere eller mindre spidst, og bladene, der ofte er friskgrønne, danner et løsere hoved. Planten dyrkes især til tidlig brug eller til anvendelse som grønsag om efteråret.
Vækstkrav: Spidskål trives bedst i en næringsrig jord med pH omkring 7,0.
Pleje: For at opnå en tidlig høst i slutningen af maj eller begyndelsen af juni sås frøet 10.-15. september i kold bænk eller hus; planterne prikles eller pottes for overvintring i frostfrit hus og udplantes efter afhærdning i april på friland med afstanden 50-60 cm. Til anvendelse fra midt i juni og fremefter sås de middeltidlige eller sene sorter i varmhus i februar-marts; planterne prikles og vokser videre i halvvarm bænk eller hus og udplantes i april-maj. I tørre perioder må der sørges for rigelig vanding.
Sorter: Tidlig, til overvintring, er 'Erstling' med fast, spidst hoved. Middeltid lige er 'Charleston Wakefield' med ret kort, bredt hoved og 'Jersey Wakefield' med stort, blådugget hoved. Sen er 'Winnigstådter' med stort, spidst, mørkegrønt hoved.